halalmat.blogg.se

As-Salaamo 'Alaikum Vi är några bröder som älskar att äta. I och med att vi är muslimer så är vi ganska begränsade så vi håller oss till halal-mat där vi finner det, all tacksamhet tillhör Allah. Vi äter givetvis FISK också eftersom att Allah och Hans Profet har förklarat för oss att allt från havet är halal. I denna blogg kommer vi att testa olika halal restauranger och skriva om våra erfarenheter. Vi kommer endast att besöka restauranger i Stockholm till att börja med. Fred!

Chili Masala (Tensta)

Bismillah

Efter tips från Abu Toffah så begav vi oss till andra sidan Stockholm för att testa den pakistanska/indiska (pindi) restaurangen Chili Masala. Generellt så är pindi restauranger helt värdelösa i Stockholm. Majoriteten använder samma färdiga kryddblandningar för att göra sina rätter så det brukar oftast vara samma smak i alla restauranger. Dessutom så har majoriteten alkoholförsäljning och enligt fatwaådet i den arabiska halvön, al-Lajnah al-Daa’imah, så ska man undvika att äta i restauranger där alkohol säljs om det är möjligt.¹
Det går dock att hitta pindi-restauranger som utmärker sig och en av dessa är Chili Masala, någonstans i Tensta.

Jag och Abu Mohammad åkte till Tensta efter jobbet och som vanligt så hittade vi ingen parkering där. Jag ställde mig på en stackares förhyrda plats och gick därifrån. 
Restaurangen är väldigt liten och det kan vara jobbigt att hitta platser. Efter några minuters väntan så hittade vi platser och rusade dit och ockuperade dem. I en liten och trång restaurang där menyerna ligger på borden så förväntar man sig att servitören ska komma och ta din beställning men vi väntade och väntade förgäves och gick sedan upp i ett förnedrat tillstånd och beställde i kassan. Jag fick bjuda som vanligt. Edris passade på och beställde lammkotletter för runt 150 kr och jag beställde Lamm Tikka Botti för 100 kr. Vi beställde även ris och naan-bröd samt cola. Så här såg måltiden ut:


Närmast kameran är Abu Mohammads mat, lammkotletter, ris, sallad osv. Jag fick feta lammbitar på spett och 3 goda såser, raita, tamarind chutney och en yoghurt sås. Köttet var utomordentligt, perfekt kryddad, inte för stark och inte för mild, inte för hård och inte för mjuk. Riset kunde ha varit bättre tillagat och salladen var väldigt fräsch. Jag tycker inte att det är så smart att dricka cola till pindi-mat, smaken förstörs. Helt klart en av mina favorit-restauranger. 
Vi hann inte njuta av en kopp te efter maten eftersom att maghrib gick in. Men alhamdulillah vi drack somalisk te i rinkeby efter bönen.

*************Uppdatering*****************

Enligt vissa källor så har det skett ett ägarbyte och det är oklart ifall restaurangen fortfarande har halal-kött. Saken kommer att undersökas in sha Allah.

Betyg:
8 av 10


/Abu Moosa¹Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, 22/296-297
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Mss
skriven :

Grym blogg! :) uppdatera lite mer kanske

Svar: Tack så mycket. Vi ska försöka göra det in sha Allah. Det råder tidsbrist subhanAllah.
halalmat.blogg.se

2 Mima
skriven :

Instämmer med förgående inlägg, jättebra blogg! När kommer nästa uppdatering?

Svar: Tack så mycket! Nu har bloggen uppdaterats!
halalmat.blogg.se