halalmat.blogg.se

As-Salaamo 'Alaikum Vi är några bröder som älskar att äta. I och med att vi är muslimer så är vi ganska begränsade så vi håller oss till halal-mat där vi finner det, all tacksamhet tillhör Allah. Vi äter givetvis FISK också eftersom att Allah och Hans Profet har förklarat för oss att allt från havet är halal. I denna blogg kommer vi att testa olika halal restauranger och skriva om våra erfarenheter. Vi kommer endast att besöka restauranger i Stockholm till att börja med. Fred!

Amida Kolgrill (Kurdistan)

Bismillah
 
Igår kväll blev det panik, jag kom hem från jobbet och fann inget lämpligt att mätta hungern med. Ringde direkt till Abu Mohammad som var angelägen att göra ett nytt inlägg i bloggen, trots att han inte var så hungrig. Även Abu Sulayman följde med och gjorde oss sällskap.
På motorvägen så blev det en liten diskussion om vart vi skulle äta och vi bestämde oss att bege oss mot skanstull, södermalm och recensera Amida kolgrill. 

Amida är en ganska liten restaurang för att vara så populär. Vi fick stå och vänta i 5 minuter tills det blev några platser lediga. Vi båda valde att beställa deras beyti kebab för 99 kr var. Efter ett par minuter så fick vi det här framför oss:
 
 
Beyti kebab med bulgur för mig och ris för Abu Muhammad och Abu Sulayman. Jag har alltid druckit cola när jag har ätit på Amida men pga ekonomin så blev det ayran (yoghurt+vatten+salt) som är gratis. Min snålhet lönade sig al-hamdulillah, ayran gjorde så att matens smak framhävdes ännu mer. 

Varje köttbit, inlindad i bröd gav en smakexplosion i munnen. Den vita yoghurt-såsen med gurka och vitlök tillsammans med den röda tomatsåsen kompletterande varandra utmärkt. Jag åt till och med upp tomaterna, även fast svenska tomater saknar smak. 
Det var helt klart en utav de bättre måltiderna vi har ätit i Sverige. Den enda nackdelen vi kunde hitta är att de brukar ha musik. Men det kan man knappt undvika i någon restaurang. 

Betyg:
9.5 av 10 (pga musiken!)

/Abu Moosa

 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 bilal
skriven :

Må allah belöna er!

Svar: Må Allah belöna dig också :)
halalmat.blogg.se