halalmat.blogg.se

As-Salaamo 'Alaikum Vi är några bröder som älskar att äta. I och med att vi är muslimer så är vi ganska begränsade så vi håller oss till halal-mat där vi finner det, all tacksamhet tillhör Allah. Vi äter givetvis FISK också eftersom att Allah och Hans Profet har förklarat för oss att allt från havet är halal. I denna blogg kommer vi att testa olika halal restauranger och skriva om våra erfarenheter. Vi kommer endast att besöka restauranger i Stockholm till att börja med. Fred!

Halal eller Haram?

Bismillah

En verklighet för många muslimer i Stockholm är det lilla utbudet på mat som är tillåten för en muslim att äta. Allah säger i det 5e kapitlet i Koranen (som kan tolkas):

FÖRBJUDET för er är kött av självdöda djur och blod och svinkött och sådant [kött] som har slaktats i ett annat namn än Guds; [vidare kött av] djur som strypts eller kvävts eller dödats genom ett hårt slag eller [som] fallit utför ett stup eller stångats ihjäl eller rivits av ett rovdjur - om ni inte har slaktat djuret på föreskrivet sätt [medan det var vid liv] - och djur som slaktats på hedniska offeraltare.
[5:3]
 

Denna vers beskriver vad som är tillåtet för en muslim att äta. Bristen på bra halal-restauranger gör det svårt för muslimen att äta på ett lämpligt ställe och därför blir det en tuff utmaning. Vi kommer att blogga om det här ämnet, i syfte att underlätta för våra syskon som delar vårt gemensamma problem. 

Vi tar gärna emot tips på restauranger som ni tycker att vi ska testa. 

FRED! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: