halalmat.blogg.se

As-Salaamo 'Alaikum Vi är några bröder som älskar att äta. I och med att vi är muslimer så är vi ganska begränsade så vi håller oss till halal-mat där vi finner det, all tacksamhet tillhör Allah. Vi äter givetvis FISK också eftersom att Allah och Hans Profet har förklarat för oss att allt från havet är halal. I denna blogg kommer vi att testa olika halal restauranger och skriva om våra erfarenheter. Vi kommer endast att besöka restauranger i Stockholm till att börja med. Fred!

Noor Halal

Jag har funnit min restaurang. Super trevligt ställe och familjevänligt. Ägaren som står vid kassan är Ma sha Allah väldigt ödmjuk och trevlig, han kan verkligen kundservice. Stället heter Noor Halal och ligger i bredäng. Att ägaren medvetet väljer att ha med ordet Halal i restaurangens namn tycker jag om. Han väljer uppenbart att nischa sig mot muslimska kundgruppen, han har även en vit Shahada flagga på diskbänken bredvid kassan, den påminner väldigt mycket om Islamiska Emiratets flagga. Då både jag och Abu Musa är fanatiska anhängare till Emiratet efter att dem öppnade sitt politiska kansli i Qatar så väljer vi att stödja hans restaurang.
Menyn är enligt mellanösterns kök med shish kabab, shawarma, quzi, tikka och massa annat. Då ägaren är
Pindi finns även varianter från det pindiska köket, bland annat en otroligt god men stark gryta. Tror den heter krabi, men uttalas klabi med pindi dialekt Jag har testat stor del av menyn och är nöjd med det mesta, shish kababen är grillad och smälter i munnen samma sak med kycklingspetten. Quzi är lammleg som är långkokt serveras med Ris,bröd eller pommes. Bamja eller fasoliagryta tillkommer. Bamja är något grönt, kan inte namnet på svenska. Fasolia är vitabönor. Shawarma ala noor är min favorit, man kan välja kyckling eller oxfilé. Shawarman är lagom bra kryddad och välstekt, jag brukar välja deras egna klyftpotatis. Tallriken är väldigt generös och man får alltid nybakat bröd med. Det som toppar är deras orientaliska te, som man bara måste ha efter en sådan måltid. Jag tror det är Ceylonte med kardemumma och andra kryddor. Just det, som aptitretare får man alltid linssoppa och salladsbuffe, som jag själv undviker då jag inte är en Ko. Noor Halal är perfekt att gå till exempelvis med bröderna efter Jumu’ah eller med familjen på helger.

Bilder:
 
 
// Abu Muhammed Ash-Shafi’i
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Abu-alhassan
skriven :

Ma sha allah =) väldigt bra recension, man märker att ni äter mycket ute :P

Svar: Barak Allaho fik abu al-Hasan!
halalmat.blogg.se

2 -
skriven :

Bajma = okra ;)

Svar: Självklart så visste Abu Moosa vad det är för nåt, men Abu Muhammads starkaste område är inte grönsaker :)
Det heter bamja förresten.
halalmat.blogg.se

3 Fisken
skriven :

Var det här vi käkade efter jummah?

Svar: Det kan ha varit här
halalmat.blogg.se

4 Anonym
skriven :

Är själv inte så förtjust i mat ,dock var det ett nöje o läsa era blogginlägg.

Svar: Tackar
halalmat.blogg.se

5 Läsaren
skriven :

Bra att bloggen är igång igen! Ska bli kul att läsa kommande inlägg in sha Allah.